Perkins Eastman
Case Study 1:

100 West Putnam: Building Repositioning

Greenwich, Connecticut
Not Yet Available

Existing Condition

To reposition a former single-user corporate headquarters to achieve the top in the market and service a financial-based multi-tenant occupancy, we first needed to address the building’s existing exterior site plan and main entry that had several design issues:

  • Its orientation to the west away from the downtown retail and business activity isolated the property
  • The dark bronze glass and window mullions at the main entrance were almost residential in nature, and the building overall lacked street presence
  • The small-scale lobby would not well serve a multi-tenancy and need for supporting amenity space
  • The buildings were visually disconnected at the main entrance and needed a way to leverage their curved shapes and architecturally “join” them