Perkins Eastman
Case Study 1:

Laclede Groves

St. Louis, MIssouri
Not Yet Available

The Outcome

Through the ideas process, it was revealed that Laclede Groves lacked a “campus heart.” The collaborative group, however, reached a consensus that one of the campus’ original buildings (the old Catholic convent building) was the best location for creating a new Town Center. Initial master planning and conceptual diagrams led to a final design and, ultimately, the construction of this vision realized. The process that began with a search for community started a path of change that resulted in not only a new Town Center (that provides a focal point for the campus with enhanced amenity space, wellness programs, and dining venues) but also additional residential (independent living) apartments, upgrades to the quality and capacity of skilled care, and improved campus circulation. Today, the repositioned Laclede Groves campus supports a vibrant community while also attracting new residents and addressing the market demands of the next generation of seniors.