Perkins Eastman | Sirius

Sirius

New York, New York
In response to shifting needs, Sirius America tasked Perkins Eastman with reducing its footprint of 44,000 sf to 25,000 sf. With fewer private offices, the new facility features more collaborative workstations, reception, conference rooms, and amenity spaces with an aesthetic that reflects the new identity of a merged European ownership.

The insurance company took advantage of natural daylight and views provided by a narrow floor plate, maximizing the transparency at perimeter offices. While the design maintained a mix of open and private offices, the team focused on opening the perimeter wherever possible. Lowering panel heights on the workstations was also a key design element in promoting communication and views across the floor—a highly effective way to foster face-to-face communication and bolster morale.